Preguntes freqüents

Què són les estrelles?

En patinatge d'iniciació es parla d'estrelles per referir-se col·loquialment al nivell oficial que té un patinador segons la Federació Catalana de Patinatge. Així, la primera estrella correspon a INICIACIÓ C, la segona estrella correspon a INICIACIÓ B i la tercera estrella correspon a INICIACIÓ A. El nivell que ve a continuació és el de CERTIFICAT, que un cop s'assoleix permet al patinador debutar a CATEGORIES i per tant deixar l'etapa d'INICIACIÓ.

A l'etapa d'INICIACIÓ no es té en compte l'edat del participant sinó el nivell de patinatge; així, poden estar en el mateix nivell un patinador de 8 anys i un de 14.

En canvi, a la fase de CATEGORIES es competeix segons l'edat, per exemple, si un patinador debuta amb menys d'11 anys (fins als 11 anys) entrarà a la categoria d'ALEVINS; si debuta amb 14 anys entrarà a CADET. Tot això ho podeu trobar explicat al Reglament de la FECAPA.

https://www.fecapa.cat/continguts/reglaments_20101229_2190/Reglament%202011%20modificat.PDF

Què són els Interclubs?

Els Interclubs són una lligueta entre els clubs que s'inscriuen de cada territorial. És un dels molts campionats que es duen a terme però és només per a patinadors d'INICIACIÓ.

Els clubs es reparteixen per zones i a cada zona hi ha 4 grups de clubs, que es formen a partir de la classificació de l'any anterior: els 16 clubs millor classificats ocupen el lloc de cap de grup.

El campionat consta de dues fases que sumen punts i els 3 primers classificats de cada grup passen a la semifinal Intercomarcal (final de la zona a la qual pertanyen), d'aquí, els 4 millor classificats de cada zona passen a la final Intercomarcal.

Els patinadors competeixen sempre en el nivell superior al de l'estrella que tenen assolida. Per exemple:

Als Interclubs, participaran al nivell d'INICIACIÓ C els patinadors que no tenen CAP estrella, és a dir, que no s'han examinat d'INICIACIÓ C (o no l'han aprovat).

Un patinador pot competir un màxim de dos anys al mateix nivell, excepte en el cas que s'hagi classificat pels Intercomarcals.

Tot això ho trobareu més detallat al Reglament de la FECAPA.

https://www.fecapa.cat/continguts/reglaments_20101229_2190/Reglament%202011%20modificat.PDF

Què és el Solo Dance?

És una modalitat de patinatge en la qual el patinador aprèn i treballa tots els passos existents en patinatge, posant un èmfasi especial en escoltar i seguir el ritme de la música i alhora interpretar-la.

A més permet continuar patinant als esportistes quan decideixen abandonar la competició en modalitat lliure, bé per edat, o bé per la dificultat dels salts.

Cal aclarir però, que aquesta modalitat no és un substitut de la modalitat lliure ni de les escoles, sinó un complement, durant els primers anys de patinatge.